شبکه ۱۳: اختلاف بی‌سابقه نتانیاهو و رئیس ستاد ارتش بر سر حمله به ایران پیش از انتخابات بقایی: ایران آماده دیپلماسی است، اما تسلیم خواسته یکجانبه نمی‌شود ماچادو به ونزوئلا بازگشت؟ احضار کاردار سفارت آمریکا در پی اهانت ترامپ به مردم لیبی ترامپ: امروز حمله‌ای به ایران انجام نخواهد شد جدیدترین ادعای سنتکام درباره تنگه هرمز العربی الجدید: یک هیئت قطری به تهران آمد؛ هدف جلوگیری از تشدید تنش و مهار رویارویی در منطقه است وزیر دفاع انگلیس: ۱۰۰۰ روز وقت داریم برای جنگ احتمالی آماده شویم اعتراض سفارت ایران به اظهارات مشاور نخست‌وزیر عراق درباره مرز چذابه حمله پهپادی به مقر گروه‌های جدایی‌طلب در شمال عراق مقاومت عراق: تجاوز به ایران مصداق بارز جنگ میان حق و باطل است؛ در کنار حق می‌ایستیم شاه اردن: امنیت اردنی‌ها خط قرمز است رئیس سابق دفتر نتانیاهو: از عواقب حمله دوباره به ایران وحشت دارم + فیلم نیرو‌های مسلح یمن: حمله ما به مکه و مدینه دروغی بزرگ است عضو کمیسیون امنیت ملی: سناریوی جدید آمریکا حملات زمینی از طریق نیرو‌های نیابتی است/ نوع عملیات‌ها در سیستان و بلوچستان با گذشته کاملاً متفاوت است بیانیه ایران و ۱۱ کشور دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد: تأسیسات هسته‌ای تحت هیچ شرایطی نباید هدف قرار گیرند

انگلیس مدعی هدف قرار دادن بمب‌ساز داعش در سوریه شد

انگلیس مدعی هدف قرار دادن بمب‌ساز داعش در سوریه شد رسانه انگلیسی مدعی شده نیرو‌های ویژه این کشور در عملیاتی محرمانه در سوریه بمب‌ساز ارشد داعش را به هلاکت رساندند؛ حمله‌ای که پیش از سفر اخیر وزیر خارجه انگلیس به سوریه صورت گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۱ - ۲۲ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 13
کد خبر: ۲۸۳۳۲۴

به گزارش راهبرد معاصر، نیرو‌های ویژه انگلیس در عملیاتی محرمانه در سوریه، «ابوحسان الجزراوی» بمب‌ساز ارشد گروه تروریستی داعش را با شلیک موشک از پهپاد ریپر هدف قرار دادند. این عملیات تنها سه هفته پیش از سفر وزیر خارجه بریتانیا به دمشق انجام شد و منابع امنیتی آن را اقدامی پیشگیرانه برای افزایش امنیت منطقه ارزیابی کرده‌اند.

به ادعای دیلی میل، در این عملیات، «ابوحسان الجزراوی» که طراح اصلی حملات انتحاری با کامیون‌های بمب‌گذاری‌شده موسوم به «مَد مَکس» علیه نیرو‌های غربی در منطقه بود، در حالی که سوار بر موتورسیکلت بود، هدف یک موشک «هلفایر» قرار گرفت که از پهپاد کنترل از راه دور «ریپر» شلیک شده بود.

این عملیات در تاریخ ۱۰ ژوئن انجام شد و سه هفته بعد، دیوید لمی به عنوان وزیر خارجه انگلیس طی ۱۴ سال گذشته به سوریه سفر کرد. در جریان این سفر، وی بسته کمک مالی ۹۴.۵ میلیون پوندی برای حمایت از دولت جدید سوریه به رهبری «ابومحمد الجولانی» اعلام کرد.

هرچند الجزراوی به تهدید مستقیم علیه دیوید لمی مرتبط نبوده، اما گفته می‌شود که پشت حمله ناکام به حرم حضرت زینب (س) در دمشق در ماه مارس بوده و در حال طراحی حملات جدیدی نیز بوده است.

با این حال، منبعی در دفتر نخست‌وزیری بریتانیا اعلام کرد که این حمله به‌طور خاص توسط «کر استارمر» نخست وزیر انگلیس تأیید نشده، زیرا در چارچوب عملیات «شیدر» – که نام عملیات انگلیس در نبرد علیه داعش است – تصمیم‌گیری درباره چنین حملاتی به فرماندهان میدانی واگذار شده است.

الجزراوی توسط نیرو‌های ویژه بریتانیا و آمریکا در پناهگاهی نزدیک حلب شناسایی و ردگیری شد. وی که گفته می‌شود با «ابوحفص الهاشمی القرشی»، سرکرده داعش در سوریه، خویشاوندی داشته، برای اجرای عملیات‌های خود از نام‌های مستعار مختلف استفاده می‌کرد.

او مبتکر ساخت کامیون‌های انتحاری موسوم به «مد مکس» بود که در نبرد موصل در سال ۲۰۱۷ علیه نیرو‌های عراقی و آمریکایی به کار گرفته شد. این خودرو‌ها با صفحات فولادی پوشیده شده و مملو از مواد منفجره بودند.

گمان می‌رود وی همچنین مسئول بمب‌گذاری در کلیسای مسیحی «مار الیاس» در دمشق در ماه ژوئن بوده که به کشته شدن ۲۵ تن انجامید.

یک منبع نظامی اظهار داشت: «هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که تروریست‌ها از سفر وزیر خارجه مطلع بوده‌اند، اگرچه این سفر از هفته‌ها پیش برنامه‌ریزی شده بود و ممکن بود اطلاعات آن درز پیدا کرده باشد.»

در جریان سفر خود، لمی گفت: «در راستای منافع ماست که از دولت جدید سوریه حمایت کنیم تا به تعهد خود برای ساختن آینده‌ای باثبات، امن و شکوفا برای همه سوری‌ها عمل کند.»/ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار